1De dunne lende zonder been kantsnijden en ontdoen van harde vliezen.
2De dunne lende met de hand of in de tumbler zouten met een mengsel van de PRIMAL® mediterrano, de PÖK® roh pekelsafe en het nitrietzout.
3De gezouten dunne lende vacumeren en gedurende 35-42 dagen bij 4 °C doorzouten. De dunne lende iedere week omdraaien.
4De gezouten dunne lende voorzichtig afspoelen met handwarm water.
5Rijpen bij 28 °C of 38 °C.
Rijpen bij 28 °C (snijdbaar na het nadrogen)
1De gezouten dunne lende 15 uur rijpen bij 28 °C, relatieve luchtvochtigheid van 90-95%, gemiddelde luchtsnelheid.
2Nadrogen bij 18-20 °C, relatieve luchtvochtigheid van 80-82%, gemiddelde luchtsnelheid tot een gewichtsverlies van 20-25% van het versgewicht is bereikt.
3De gezouten runderentrecote vacumeren en opslaan bij 4-7 °C.
Rijpen bij 38 °C (onmiddellijk snijdbaar na het rijpen)
1De gezouten dunne lende 15 uur rijpen bij 38 °C, relatieve luchtvochtigheid van 90-95%, gemiddelde luchtsnelheid.
2De gezouten runderentrecote is reeds snijdbaar, eventueel nadrogen bij 18-20 °C, relatieve luchtvochtigheid 80-82%, gemiddelde luchtsnelheid tot een gewichtsverlies van 20-25% van het versgewi
3De gezouten runderentrecote vacumeren en opslaan bij 4-7 °C.