Heerlijk als voorgerecht of als luxe broodbeleg.

Gezouten runderentrecote mediterrano

Heerlijk als voorgerecht of als luxe broodbeleg.

Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
dunne lende zonder been
pH-waarde < 5,7
vleestemperatuur 1-2 °C

Pekelsamenstelling

Bereiding

1De dunne lende zonder been kantsnijden en ontdoen van harde vliezen.
2De dunne lende met de hand of in de tumbler zouten met een mengsel van de PRIMAL® mediterrano, de PÖK® roh pekelsafe en het nitrietzout.
3De gezouten dunne lende vacumeren en gedurende 35-42 dagen bij 4 °C doorzouten. De dunne lende iedere week omdraaien.
4De gezouten dunne lende voorzichtig afspoelen met handwarm water.
5Rijpen bij 28 °C of 38 °C.

Rijpen bij 28 °C (snijdbaar na het nadrogen)

1De gezouten dunne lende 15 uur rijpen bij 28 °C, relatieve luchtvochtigheid van 90-95%, gemiddelde luchtsnelheid.
2Nadrogen bij 18-20 °C, relatieve luchtvochtigheid van 80-82%, gemiddelde luchtsnelheid tot een gewichtsverlies van 20-25% van het versgewicht is bereikt.
3De gezouten runderentrecote vacumeren en opslaan bij 4-7 °C.

Rijpen bij 38 °C (onmiddellijk snijdbaar na het rijpen)

1De gezouten dunne lende 15 uur rijpen bij 38 °C, relatieve luchtvochtigheid van 90-95%, gemiddelde luchtsnelheid.
2De gezouten runderentrecote is reeds snijdbaar, eventueel nadrogen bij 18-20 °C, relatieve luchtvochtigheid 80-82%, gemiddelde luchtsnelheid tot een gewichtsverlies van 20-25% van het versgewi
3De gezouten runderentrecote vacumeren en opslaan bij 4-7 °C.

Tags

Rundvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!