De beroemdste klassieker uit de Tex-Mex keuken!

Chili con carne

De beroemdste klassieker uit de Tex-Mex keuken!

8 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
gemalen rundvlees, zuiver
100gram
ui, in blokjes
100gram
mager gerookt spek, in blokjes
60milliliter
100gram
paprika groen, in blokjes of reepjes
100gram
paprika rood, in blokjes of reepjes
1.2liter
water

Bereiding

1Het rundvlees kruiden met de satékruiden en braden in maïsolie.
2De ui samen met het magere gerookte spek licht krokant braden in maïsolie.
3De tomatenpulp met blokjes samen met de rode en groene paprikablokjes toevoegen en dit aanvullen met het water.
4Het geheel met de chili con carne fix afkruiden.
5De rode kidneybonen laten uitlekken en toevoegen.
6Alles samen laten doorkoken.

Tip

Serveer met rijst of naar wens.

Tags

Zuiders Stoverij Rundvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!