Een echte Belgische klassieker.

Koninginnehapje

Een echte Belgische klassieker.

10 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

800milliliter
400milliliter
1.5kilogram
kippenvlees, gaar gepocheerd en geplukt
500gram
kippengehaktballetjes
500gram
champignons
sap van citroen

Garnituur

400gram
waterkers

Bereiding

1De 2 bouillons met de room lauw opwarmen.
2De Phase Plus met de bloem opwarmen tot een droge, blanke roux.
3Het lauwe vocht beetje bij beetje gieten en roeren tot een mooi gebonden veloutésaus.

Afwerking

1De kippengehaktballetjes krokant bakken in Phase Plus.
2De champignons gaar bakken in Phase Plus.
3Afwerken met citroensap en op smaak brengen met peper, nootmuskaat en eventueel extra zout.
4Het kippenvlees, de gehaktballetjes en de champignons door de saus mengen.

Garnituur

1De vol-au-vents presenteren met de saus en serveren met aardappelpuree en tuinkers.

Tip

Je kan de vol-au-vents vervangen door andere vormen van bladerdeegkuipjes.

Tags

Aardappel Gevogelte
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!