Een meesterlijke klassieker voor de liefhebbers

Rundstong in madeirasaus

Een meesterlijke klassieker voor de liefhebbers

Recipe QR Code

Ingrediënten

1liter
water
500gram
champignons, vers
500gram
soepgroenten (ui en wortel)
250gram
Madeira wijn
1stuk
rundstong
1stuk
bouquet garni (prei, selder, tijm, lauri

Bereiding

1De rundstong koken in voldoende water met de soepgroenten, een bouquet garni een beetje zout. Dit op een zacht vuurtje laten garen (+/- 4u).
2De champignons in schijfjes snijden en aanstoven in een klontje gesmolten boter.
3De Madeira wijn bij de champignons gieten en laten uitkoken tot de alcohol verdampt is.
41 liter kookvocht van de rundstong in een kookpot doen, mengen met de tomatensaus en aan de kook brengen.
5De champignons aan de tomatensaus toevoegen en goed mengen.
6De gekookte tong pellen en in sneetjes snijden.
7De sneetjes presenteren in een mooie schaal en de zijkanten rijkelijk overgieten met de madeirasaus.

Tags

Rundvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!