Italiaans éénpansgerecht.

Italiaanse broccolischotel

Italiaans éénpansgerecht.

10 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

4liter
water
500gram
uien, in snippers
3kilogram
gemengd gehakt
2kilogram
broccoliroosjes (diepvries)
3liter
halfvolle melk
300gram
geraspte kaas

Bereiding

1Het water mengen met de kruiden, de aardappelpuree al roerend onder het water mengen. De aardappelpuree gedurende 10 minuten laten opstijven.
2De olijfolie verhitten en hierin de uien aanstoven.
3Het gehakt toevoegen en dit los bakken door veelvuldig te roeren.
4Het gehakt mengen met de napoletana en de bouquet all'italiana en terug koelen.
5De broccoliroosjes beetgaar koken en koelen in ijswater.
6De melk aan de kook brengen en de carbonarasaus toevoegen.
75 minuten zachtjes laten nakoken en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
8In een gastrobak presenteren: eerst de puree verdelen en dan het gehaktmengsel, goed aanstampen en de broccoliroosjes erover verdelen.
9Het geheel met de carbonarasaus overgieten en afwerken met geraspte kaas.
10Voldoende laten afkoelen alvorens in de koeltoog te plaatsen.

Tags

Pasta
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!