Pasta met een zuiders tintje!

Souvlaki met macaroni in een Griekse saus

Pasta met een zuiders tintje!

Recipe QR Code

Ingrediënten

2stuks
aubergine, in blokjes
1stuk
rode ajuin, fijngehakt
6gram
oregano, fijngehakt
2stuks
grote romatomaten, in blokjes

Voor de saus:

100gram
platte kaas

Voor de souvlaki:

1.8kilogram
kippengehakt natuur
200gram
paneermeel met paprikapoeder

Bereiding

1De macaroni beetgaar koken in ruim kokend water. De macaroni hoeft niet nagespoeld te worden, enkel wat kookvocht en olijfolie eronder mengen.
2De oven voorverwarmen op 180 °C.
3De olijfolie opwarmen tot hij heet is en er de aubergine in aanbakken.
4Even laten stoven en vervolgens de rode ajuin en oregano toevoegen. Het geheel zacht laten doorstoven.
5Afwerken met de tomaat en de beetgaar gekookte macaroni.

Voor de saus:

1De béarnaise opwarmen met de platte kaas, de gyroskruiden en de gevriesdroogde dragon.

Voor de souvlaki:

1Het gehakt met het paneermeel met paprikapoeder en de gyroskruiden mengen.
2Ronde worstjes rond de spiesjes vormen en bakken in een braadpan met olijfolie. Aan 3 zijden laten bakken om het vlees vorm te geven.
3Verder laten garen in een voorverwarmde oven op 190 °C.
4De souvlaki schikken op de macaroni. Dit alles afwerken met de saus.

Tags

Gevogelte
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!