Heerlijke van oorsprong Roemeense delicatesse van runderborst.

Pastrami

Heerlijke van oorsprong Roemeense delicatesse van runderborst.

Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
runderborst
10gram
pastrami rot oGAF Van Hees

Pekelsamenstelling

10.5percent
83percent
ijswater +/- 0 °C

Bereiding

1De runderborst kantsnijden.
2De SCHINKO® spuit-mix 650 neu oGAF en het nitrietzout oplossen in ijswater.
3Het vlees 20% injecteren.
410 uur met interval tumbelen, 10 minuten met 10 omwentelingen per minuut en 20 minuten pauze, bij 95% vacuüm en 0-2°C.
5De pastrami rot oGAF toevoegen en nogmaals 10 minuten tumbelen.
6De getumbelde runderborst in een combikast bij 80 °C drogen, heet roken tot de gewenste kleur bij 80 °C en vervolgens bij 80 °C garen tot een kerntemperatuur van 68-70 °C.
7Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 C° doorkoelen.
8In zijn geheel of gesneden presenteren.

Tags

Rundvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!