Amerikaanse grillspecialiteit, heerlijk mals met een vleugje braadaroma en een typische grillsmaak.

Brisket CP 80 oGAF

Amerikaanse grillspecialiteit, heerlijk mals met een vleugje braadaroma en een typische grillsmaak.

Recipe QR Code

Ingrediënten

100percent
runderborst met een randje vet

Pekelsamenstelling

89percent
ijswater +/- 0 °C

Bereiding

1De runderborst kantsnijden.
2De SCHINKO® CP 80 oGAF en het nitrietzout oplossen in het ijswater.
3Het vlees 20-25% injecteren.
41 uur tumbelen met 8 omwentelingen per minuut, > 90% vacuüm, 4 °C.
5Na het tumbelen het vlees 30 minuten drogen bij 80 °C.
610 minuten met hete rook roken, 10 minuten drogen bij 80 °C en nogmaals 10 minuten roken.
7De gerookte runderborst vacumeren en gedurende 6 uur garen bij 68 °C. Aansluitend nogmaals 6 uur garen bij 80 °C.
8Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 °C doorkoelen.
9De gegaarde runderborst instrijken met de marinade Virginia oGAF.
10Afgrillen in de oven of op de barbecue.
11Geschikt als broodbeleg of als grillspecialiteit.

Tip

Presenteer de brisket op een mooie gastroplex schotel.

Tags

Barbecue Rundvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!