Een overheerlijk Italiaans gerecht, recht uit de oven

Melanzana alla Parmigiana

Een overheerlijk Italiaans gerecht, recht uit de oven

Recipe QR Code

Ingrediënten

4stuks
aubergines
50gram
Parmezaanse kaas
400gram
verse spinazie
50milliliter
water
350milliliter

Bereiding

1De oven verwarmen op 180 °C. De aubergines in plakjes van 1 cm snijden en de Parmezaanse kaas raspen.
2De plakjes aubergine aan beide kanten bestrijken met de olijfolie en bestrooien met oregano en basilicum naar smaak.
3De plakjes aubergine verdelen over de bakplaat en gedurende 30 minuten roosteren in de oven, halverwege keren.
4De spinazie stoven in een pan tot het zacht is en laten uitlekken in een zeef.
5Een ovenschotel invetten en beleggen met een laag plakjes aubergine. Vervolgens een laag tomato frito en een laag spinazie toevoegen.
6Dit herhalen en eindigen met een laag aubergineplakjes.
7Over de laatste laag de bechamelsaus scheppen en de mozzarella en Parmezaanse kaas er gelijkmatig over verdelen.
8Gedurende 30 à 40 minuten in de oven bakken tot de bovenkant goudbruin is.

Tags

Pasta

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!