De klassieke macaroni met ham en kaas.

Macaroni ham en kaas

De klassieke macaroni met ham en kaas.

Recipe QR Code

Ingrediënten

1liter
melk
300gram
gekookte ham in blokjes
geraspte gratinkaas

Bereiding

1De pasta beetgaar (al dente) koken in kokend water met een snuifje zout en wat olijfolie.
2De pasta laten uitlekken en afkoelen.
3De witte saus mengen met de melk in een kookpan en mixen met een garde.
4De saus aan de kook brengen en goed doorroeren op een zacht vuur tot de gewenste dikte bereikt is.
5De witte saus mengen met de afgekoelde pasta en de blokjes gekookte ham en het geheel in een ovenschaal gieten.
6De ovenschaal garneren met de geraspte gratinkaas.
7De ovenschaal gedurende ± 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C, afhankelijk van de grootte van de ovenschaal.

Tip

Vermeng wat geraspte kaas met de witte saus om een kaassaus te krijgen.
Presenteer in een aluminium R2C schaal.

Tags

Pasta Varkensvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!