Sublieme Italiaanse klassieker!

Vitello tonnato classico

Sublieme Italiaanse klassieker!

10 personen
Recipe QR Code

Bereiding

1De tonijn, de ansjovisfilets en de kappertjes cutteren met de yoghurtdressing.
2De tonijnmayonaise hieronder mengen.
3De saus op een platte schotel dresseren, hier de plakjes kalfsgebraad over schikken en afwerken met wat kappertjes en zongedroogde tomatenstrips.

Werkwijze voor het perfecte kalfsgebraad:

1Het vlees in een kookpot leggen, er aromaten aan toevoegen (ui, wortel, selder en kruiden) en volledig overgieten met water of met groentebouillon (20 g/L water).
2Het geheel tot 90 °C brengen, 10 minuten laten garen, vervolgens het vuur uitzetten en dit rustig laten afkoelen.
3Het gebraad met bouillon minstens 6 uur laten rusten, in de koeling.

Hulpmiddel

Tip

Presenteer je vitello tonnato in onze stijlvolle zwarte PP tray met transparant deksel.

Tags

Vis Italiaans Kalfsvlees
Voorgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!