Een heerlijk origineel recept!

Luikse gehaktballen

Een heerlijk origineel recept!

Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de gehaktballen:

1kilogram
gekruid gehakt
100gram
ajuin, in snippers
20gram
verse peterselie, gehakt
20gram
rund geconcentreerd vloeibaar Nestlé chef liquid concentrate
300milliliter
melk

Voor de Luikse saus:

3stuks
ui, in halve ringen
200gram
gerookt spek, in blokjes
200gram
Luikse siroop
400milliliter
bruin tafelbier (Piedbœuf)

Bereiding

Voor de gehaktballen:

1Het gekruid gehakt mengen met de uisnippers, de gehakte peterselie, de rund geconcentreerd vloeibaar, de melk en het paneermeel.
2De veka stabil toevoegen en nog even krachtig doormengen.
3Gehaktballen vormen van 100g à 150g (naar wens).
4De gehaktballen garen in de steamer op 185 °C met 30% stoom tot een kerntemperatuur van 72 °C.

Voor de Luikse saus:

1De halve ui en de spekblokjes stoven.
2Vervolgens de jagersaus, de grand-mèresaus, de Luikse siroop, het tafelbier en de rozijnen toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
3Serveren met verse frieten, aardappelpuree of aardappelkroketen.

Tip

De gehaktballen samen met de Luikse saus presenteren in een alu R2C schaal naar keuze.

Tags

Varkensvlees Rundvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!