Heerlijk winters gerecht.

Varkensgebraad uit het jachtgebied

Heerlijk winters gerecht.

8 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

Varkensgebraad

6kilogram
varkensgebraad
kruiden naar keuze om te marineren

Witloof

2kilogram
witloof
250milliliter
sinaasappelsap

Saus Grand-Mère

1.1liter
water

Bereiding

Varkensgebraad

1Het vlees met de wijn en de kruiden vacuüm trekken en 48 uur laten marineren in de koelkast.
2De phase verhitten en hierin het vlees aankleuren. Snel terug afkoelen.
3Vacuüm verpakken, 90 minuten verder garen op 64 °C met stoom en snel terug afkoelen.

Witloof

1Het witloof reinigen. Het in een kookzak schikken en kruiden.
2Het sap mengen met de bouillon en dit over het witloof verdelen.
3Vacumeren, 40 minuten garen op 98 °C met stoom en snel terug afkoelen.

Saus Grand-Mère

1Water, saus, wijn, binder, fond mengen en 5 minuten laten rusten om de gewenste dikte te bekomen.
2De garnituur toevoegen en nogmaals mengen. De saus is nu klaar om te verpakken.

Tags

Varkensvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!