Echt culinair erfgoed, deze klassieker!

Stoofvlees op vlaamse wijze

Echt culinair erfgoed, deze klassieker!

Recipe QR Code

Ingrediënten

1.5kilogram
rundsstoofvlees
1liter
water
1liter
bruin bier
2stuks
ui, fijngesneden
20gram
Luikse siroop of suiker

Bereiding

1Het stoofvlees marineren met de kruidenolie Magic mosterd-bier.
2Het stoofvlees aanbakken in een grote pan.
3Het aangebraden stoofvlees uit de pan halen.
4Vervolgens de fijngesneden ui aanstoven in dezelfde pan.
5Het water en het bruine bier toevoegen en hierin de bruine saus oplossen.
6De saus laten opkoken.
7Het stoofvlees toevoegen aan de saus samen met de laurierblaadjes en laten sudderen tot het vlees beetgaar is.
8Op het einde de Luikse siroop of de suiker toevoegen en nog enkele minuten laten verder sudderen.
9Desgewenst binden met het bindmiddel voor soepen en sauzen.
10Opwarmen in de pan of in de microgolfoven.

Hulpmiddel

Tip

Presenteer het stoofvlees in één van de schaaltjes uit het R2C-assortiment , gebruiksklaar voor uw klanten, zowel voor in de oven als in de microgolfoven.

Tags

Stoverij Rundvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!