Dé populaire Vlaamse klassieker.

Witte pens

Dé populaire Vlaamse klassieker.

Recipe QR Code

Ingrediënten

3.5kilogram
varkensschouder
3kilogram
varkenskeelspek
1kilogram
brood
2liter
volle melk
500gram
eieren

Bereiding

1De varkensschouder en het keelspek in kleine blokjes snijden.
2Het vlees mengen met het brood, de melk en de eieren.
3Het vlees malen in de gehaktmolen door de 3,5 mm plaat.
4Het gemalen vlees vervolgens mengen met het voedingszout, de Münchner witte worst en de glutaclean tot een homogene massa bereikt is.
5In varkensdarmen AS van het gewenste kaliber afvullen.
6De worsten in de ketel of de combisteamer bij 80 °C garen tot een kerntemperatuur van 72 °C bereikt is.
7De worsten kort laten schrikken in ijskoud water.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!