Voor malser, sappiger, mooier gekleurd en langer houdbaar vlees

Basispekel klassiek

Voor malser, sappiger, mooier gekleurd en langer houdbaar vlees

Recipe QR Code

Ingrediënten

Ingrediënten voor 10 liter

600gram
10liter
water

Bereiding

Werkwijze voor spuitpekel

1De ingrediënten oplossen in het water: eerst de Q-stimulin F, de gluco en de FM 3, daarna het nitrietzout.
2Deze pekel best één dag op voorhand maken en bewaren in de koelkast.

Berekening voor legpekel

1Aantal Baumé x 11 x het aantal liter water = aantal gram zout
2Ideale pH voor zouterij = 5,8

Tags

Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!