2De uien, de wortelschijfjes en het spek toevoegen en ongeveer 3 minuten laten meestoven.
3Afblussen met rode wijn en voor een derde laten inkoken.
4Het water, de bruine fond, de mosterd, de laurierblaadjes, de kruidnagels, de Primerba tijm en knoflook toevoegen en 2 uur onder een deksel laten garen.
5Tegen het einde van de kooktijd de bospaddenstoelen aanbakken in Phase.
6Als de civet gaar is, hem lichtjes pletten met een pureestamper en de gebakken bospaddenstoelen toevoegen.
Espuma van aardappel
1Het water met de boter aan de kook brengen.
2Hierin de aardappelpuree oplossen.
3De Solo en de vleesbouillon toevoegen en 5 minuten laten rusten.
4Het aardappelmengsel in een sifon doen en deze onder druk zetten met 2 gaspatronen.
Tip
Verdeel de civet van hert in een bowl en werk af met de espuma van aardappel.