Heerlijk winters gerecht met een uitgesproken wildsmaak van hert.

Civet van hert met espuma van aardappel

Heerlijk winters gerecht met een uitgesproken wildsmaak van hert.

10 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

Civet van hert

1.8kilogram
stoofvlees van hert
150gram
uienringen
225gram
wortelschijfjes
225gram
gezouten spekreepjes
900milliliter
water
900gram
mengeling van bospaddenstoelen, vers of

Espuma van aardappel

500milliliter
water
50gram
boter

Bereiding

Civet van hert

1Het hertenvlees aankleuren in Phase.
2De uien, de wortelschijfjes en het spek toevoegen en ongeveer 3 minuten laten meestoven.
3Afblussen met rode wijn en voor een derde laten inkoken.
4Het water, de bruine fond, de mosterd, de laurierblaadjes, de kruidnagels, de Primerba tijm en knoflook toevoegen en 2 uur onder een deksel laten garen.
5Tegen het einde van de kooktijd de bospaddenstoelen aanbakken in Phase.
6Als de civet gaar is, hem lichtjes pletten met een pureestamper en de gebakken bospaddenstoelen toevoegen.

Espuma van aardappel

1Het water met de boter aan de kook brengen.
2Hierin de aardappelpuree oplossen.
3De Solo en de vleesbouillon toevoegen en 5 minuten laten rusten.
4Het aardappelmengsel in een sifon doen en deze onder druk zetten met 2 gaspatronen.

Tip

Verdeel de civet van hert in een bowl en werk af met de espuma van aardappel.

Tags

Wild
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!