Broodbeleg bereid met een gehaktmolen

Hespenworst zonder cutter

Broodbeleg bereid met een gehaktmolen

Recipe QR Code

Ingrediënten

3kilogram
keelspek S6
2kilogram
rundsnijlingen R4 (15-20% vet)
2kilogram
varkensschouders S3 (6-8% vet)
2kilogram
ijswater
1kilogram
bandvet S8

kruiden en hulpstoffen per kg vleesmass

Bereiding

1Het vlees en het vet afzonderlijk malen door de 3 mm plaat en laten doorkoelen.
2Het vlees mengen met de vleesbrood combi, het nitrietpekelzout en het ijswater.
3Zodra het water goed opgenomen is het vet toevoegen met de rest van de hulpstoffen en verder mengen tot een mooie homogene massa.
4Het deeg nog een keer door de 3 mm plaat malen.
5Afvullen in kunstdarmen van het gewenste kaliber.
6In de steamer of douche op 75 °C koken tot een kerntemperatuur van 70 °C.
7Onmiddellijk laten afkoelen in koud water.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!