Vol en rijk, mét spekjes en champignons!

Jagersaus

Vol en rijk, mét spekjes en champignons!

Recipe QR Code

Ingrediënten

boter
2stuks
sjalot, fijngesneden
100gram
gerookt spek, in blokjes
250gram
champignons, in kwartjes

Bereiding

1De boter smelten in de braadpan en hierin de sjalotten aanfruiten. Vervolgens hieraan de blokjes gerookt spek toevoegen.
2De gebakken spekblokjes overgieten met de rode wijn en het takje tijm en de blaadjes laurier toevoegen. Dit even laten inkoken.
3De bruine rundsfond toevoegen en de saus een tiental minuten verder laten pruttelen.
4De champignons in kwartjes snijden en even laten aanbakken. Vervolgens de champignons toevoegen aan de saus.
5De saus proeven en afkruiden met peper en zout.
6De pan van het vuur nemen en de saus monteren door er een klontje Solo onder te roeren.

Tags

Varkensvlees
Sauzen

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!