De perfecte compagnon bij elk stukje wild

Portosaus

De perfecte compagnon bij elk stukje wild

Recipe QR Code

Ingrediënten

1stuk
ui, fijngesneden
boter
150milliliter
rode porto

of

240milliliter

of

240milliliter

Bereiding

1De fijngesneden ui in een klontje Solo fruiten.
2De rode porto toevoegen en 1/3de laten inkoken.
3De fond (rund, lams of wild, naargelang het gerecht) toevoegen.
4De saus proeven en afkruiden met peper, zout en een beetje suiker.
5De saus eventueel verder indikken met maïzena tot de gewenste dikte.
6Een klein klontje koude Solo onder de saus roeren om deze af te werken.

Tip

Bij een heerlijk stukje wild kan je 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel veenbessen- of rode vruchtenconfituur toevoegen!

Tags

Lamsvlees Wild Rundvlees
Sauzen

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!