Lekker genieten met puree of kroketjes erbij

Vlaams stoofpotje van kalkoen

Lekker genieten met puree of kroketjes erbij

Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
mager stoofvlees van kalkoen
10gram
uien, fijngesnipperd
500milliliter
donker tafelbier
100milliliter
water

Bereiding

1De bruine saus oplossen in het water.
2Het stoofvlees van kalkoen kruiden met de kipkruiden en rondom mooi aanbakken in bakboter.
3De fijngesnipperde ui toevoegen, mee laten kleuren en vervolgens zachtjes laten stoven.
4De champignons en het tafelbier toevoegen.
5Het geheel aan de kook brengen en gedurende 20 minuten laten verder pruttelen.
6Al roerend de aangelengde bruine saus toevoegen en nog 5 minuten laten verder koken om een mooie gladde binding te bekomen.
7Het geheel snel laten afkoelen.

Tags

Gevogelte Stoverij
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!