Heerlijke, ambachtelijke beenham met authentieke smaak.

Gegrilde beenham spuitmix 650 neu oGAF

Heerlijke, ambachtelijke beenham met authentieke smaak.

Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
varkensbovenbil en platte bil met zwoerd
pH-waarde > 5,7 - vleestemperatuur 1-2 °

Pekelsamenstelling

78.5percent
ijswater +/- 0 °C

Bereiding

1De delen van de varkensbovenbil en de platte bil die bij het vormen van de ham tegen elkaar aangelegd worden, vrijmaken van vet, zenen en vliezen.
2De SCHINKO® spuit-mix 650 neu oGAF, de Lake-PÖK® gewürzt en het nitrietzout oplossen in het ijswater.
3Het vlees 20% injecteren.
412 uur tumbelen: 1 uur continu tumbelen, 11 uur interval, 10 minuten draaien, 20 minuten rust bij > 90% vacuüm, 4 °C, 6 omwentelingen per minuut.
5Hamdelen vormen, knopen en vacumeren.
6Garen bij 75 °C tot een kerntemperatuur van 68 °C.
7Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 °C doorkoelen.
8Het touw en de zwoerd verwijderen en de speklaag in ruitvorm insnijden en insmeren met de COLORANT® liquid amber.
9Afgrillen bij circa 200 °C tot de gewenste kleur is bereikt.
10Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 °C doorkoelen.
11Snijden en presenteren.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!