Heerlijk broodbeleg met ambachtelijke uitstraling en onderscheidende smaak.

Roasted pork rib P universel

Heerlijk broodbeleg met ambachtelijke uitstraling en onderscheidende smaak.

Recipe QR Code

Ingrediënten

100percent
varkensmiddel met zwoerd

Pekelsamenstelling

11percent
79percent
ijswater +/- 0 °C

Bereiding

1Varkensmiddel met zwoerd uitbenen en kantsnijden.
2De SCHINKO® P Universel en het nitrietzout oplossen in het ijswater.
3Het vlees 20% injecteren.
41 uur tumbelen bij 95% vacuüm, 0-2 °C, 8 omwentelingen per minuut.
524 uur laten doorkleuren bij 4 °C.
6Het varkensmiddel met de rib naar binnen oprollen, knopen en vacumeren.
7Garen bij 75 °C tot een kerntemperatuur van 68 °C.
8Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 °C doorkoelen.
9Uit het vacuüm halen, het touw verwijderen en het zwoerd 4 keer in de lengte insnijden.
101 uur afgrillen bij 200 °C, het zwoerd wordt zwart en krokant.
11Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 °C gedurende 2 dagen doorkoelen.
12Vacumeren en napasteuriseren.
13In het vacuüm zal het zwoerd weer zacht worden.
14Snijden en presenteren.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!