Bereiding
1Varkensmiddel met zwoerd uitbenen en kantsnijden.
2De SCHINKO® Spuit-mix 650 neu oGAF en het nitrietzout oplossen in het ijswater.
3Het vlees 20% injecteren.
41 uur tumbelen bij 95% vacuüm, 0-2 °C, 8 omwentelingen per minuut.
524 uur laten doorkleuren bij 4 °C.
6Het varkensmiddel met de rib naar binnen oprollen, knopen en vacumeren.
7Garen bij 75 °C tot een kerntemperatuur van 68 °C.
8Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 °C doorkoelen.
9Uit het vacuüm halen, het touw verwijderen en het zwoerd 4 keer in de lengte insnijden.
101 uur afgrillen bij 200 °C, het zwoerd wordt zwart en krokant.
11Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 °C gedurende 2 dagen doorkoelen.
12Vacumeren en napasteuriseren.
13In het vacuüm zal het zwoerd weer zacht worden.
14Snijden en presenteren.