Het wildseizoen is geopend! Ontdek dit heerlijke gerecht met wildsaus.

Varkensragout met wildsaus

Het wildseizoen is geopend! Ontdek dit heerlijke gerecht met wildsaus.

Recipe QR Code

Ingrediënten

4kilogram
varkensstoofvlees, in kleine blokjes
300gram
ui (diepvries)
300gram
gerookte spekblokjes
2liter
water
250milliliter
bruin bier

Bereiding

1Het stoofvlees aanbraden in de boter.
2De uien, de champignons en de gerookte spekblokjes toevoegen en even laten meebakken.
3De maripur wild met het water en het bier mengen en het vlees hiermee overgieten.
4Het geheel aan de kook brengen en zachtjes laten sudderen tot het vlees gaar en mals is.
5Eventueel een scheutje room toevoegen aan het einde en het bindmiddel soepen en sauzen gebruiken om nog een beetje extra te binden indien gewenst.
6Het geheel laten afkoelen.

Tip

Werk eventueel af met een beetje veenbessenconfituur.

Tags

Varkensvlees Wild
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!