Witte vis op zijn best!

Tongscharrolletjes Dugléré

Witte vis op zijn best!

10 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de Pommes Duchesse:

1liter
water

Voor tongrolletjes en de saus:

60stuks
tongscharrolletjes
200gram
grijze garnalen
2stuks
tomaten, ontveld en ontpit, in reepjes
1.6liter
water
300gram
champignons, in kwartjes
2deciliter
witte wijn

Bereiding

Voor de Pommes Duchesse:

1De oven voorverwarmen op 190 °C.
2Het water aan de kook brengen.
3Het water van het vuur nemen en er de aardappelpuree onder mengen. Op smaak brengen met nootmuskaat.
4De puree in een spuitzak met gekartelde spuitkop doen en mooie ronde torentjes spuiten op de bakplaat.
5Gedurende 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Voor de tongrolletjes en de saus:

1De tongrolletjes op de stoomschaal schikken en gedurende 9 minuten stomen.
2Het kookvocht recupereren voor de saus.
3Het water aan de kook brengen met de visjus, de bouillons, de champignons en de witte wijn.
4Gedurende 5 minuten laten koken onder deksel.
5Afwerken met de room en de boter-eiersaus en gedurende 5 minuten zacht laten doorkoken.
6De saus op een bord schikken, daarop de tongrolletjes leggen samen met de tomaten, garnalen en de Pommes Duchesse.

Tags

Vis
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!