Feestelijk bijgerecht passend bij al je wildschotels!

Tarte tatin met witloof en appelsien

Feestelijk bijgerecht passend bij al je wildschotels!

10 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

100milliliter
appelsiensap
1kilogram
witloofstronkjes, klein
bladerdeeg ter grootte van een 1/2 GN

Bereiding

1Het appelsiensap met de tijm en de kruidenpuree 3 pepers mengen.
2De stronkjes witloof in een kookzak plaatsen, het appelsiensap er aan toevoegen en vacuüm trekken.
3Het witloof gedurende 30 minuten op 80 °C garen onder stoom. Daarna terugkoelen.
4Een ½ GN met bakpapier bekleden.
5Alle witloofstronkjes in twee snijden, ze met de gesneden kant naar beneden leggen en daarop het bladerdeeg plaatsen. Het geheel aandrukken en er enkele gaten inprikken.
6Afbakken op 170 °C gedurende 30 minuten.
7Na het bakken 20 minuten laten rusten en dan omdraaien. Laten afkoelen op een taartrooster.

Tip

Kleur voor een mooier resultaat de gehalveerde witloofstronkjes eerst nog even in de pan.

Tags

Vegetarisch
Bijgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!