Een topper uit grootmoeders tijd

Konijn met pruimen

Een topper uit grootmoeders tijd

Recipe QR Code

Ingrediënten

10stuks
konijnenbillen

Voor de Luikse saus:

3stuks
ui, in halve ringen
200gram
gerookt spek, in blokjes
200gram
Luikse siroop
400milliliter
bruin tafelbier (Piedbœuf)
300gram
pruimen

Voor de puree met prei:

1kilogram
basis aardappelpureezie "feestelijke puree in 3 varianten"

Bereiding

Voor de Luikse saus:

1De halve ui en de spekblokjes stoven.
2Vervolgens de jagersaus, de grand-mèresaus, de Luikse siroop, het tafelbier en de pruimen toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
3De konijnenbillen en saus in een vacuümzak doen en garen in een steamer gedurende ongeveer 3 uur op 90 °C.

Voor de puree met prei:

1De gedroogde prei en marinade groene kruiden mengen met de basis aardappelpuree.
2De konijnenbillen in een PP tray schikken en overgieten met de saus.

Tags

Wild
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!