Een verrassend verfijnd wildgerecht!

Hertenragout

Een verrassend verfijnd wildgerecht!

Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
gerookt spek, in reepjes
2.5kilogram
hertenstoofvlees
1kilogram
gelei van rode bessen
480milliliter

Voor de puree met knolselder:

500gram
knolselder, in blokjes
1kilogram
basis aardappelpureezie "feestelijke puree in 3 varianten"

Bereiding

1Het stoofvlees ontdoen van overtollige pezen en vet en in gelijke blokjes snijden.
2Het vlees kruiden met de rosbiefkruiden.
3Het gekruide vlees en het gerookt spek aanbakken.
4Alle ingrediënten samen in een vacuümzak doen en ongeveer 3u garen op 90 °C in de steamer.

Voor de puree met knolselder:

1De blokjes knolselder garen en mengen met de basis aardappelpuree. Het geheel goed aanstampen tot een homogene massa.
2Afwerken met de veenbessensaus en de halve peren.

Tip

Voeg eventueel wortelen in schijfjes toe of zorg voor een extra toets door gemalen speculaas of chocolade (naar smaak) toe te voegen.

Tags

Nieuw Wild
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!